21 oktober 2021

Trollbäcken

Foto: Wikipedia, Janders

Personbil har kört på en person på en gångbana i Fornudden

En personbil har kört på en gångtrafikant på en gång- och cykelväg i Fornudden, meddelar polisen på sin hemsida.

Foto: Polisen

Ung pojke påkörd av cyklist i smitningsolycka

En man på cykel körde under lördagen på en ung man på elsparkcykel i hanvikenområdet.

Foto: Pressbild, Securitas

Inga ordningsvakter till Tyresö

Tidigare under våren lämnade Anki Svensson (M) in ett förslag till kommunstyrelsen om att Tyresö kommun skulle anställa ordningsvakter för att höja tryggheten i kommunen.

Foto: SCB

Nya siffror: Befolkningen ökar i Tyresö – nu 48 678

I dag publicerar SCB färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig: befolkningen växer på många håll. Även i Tyresö kommun har folkmängden ökat.

10-åring rånad vid Alleplan

Ett barn i 10-årsåldern har blivit rånad på sin ryggsäck vid Alleplan i Trollbäcken.

Foto: Google Maps

Kommunstyrelsen underkänner underlaget för kommunalisering av Trollängen

När frågan om kommunalisering av Trollängens äldreboende togs upp av kommunstyrelsen under förra veckan blev det stopp. Istället för ett ja beslutades det att ärendet skulle återremitteras för att kompletteras ytterligare.

Bostadsinbrotten ökar i Tyresö

Inbrott i bostäder i Tyresö har ökat under covid-19 pandemin visar färska siffror från Brottsförebyggande rådet.

Foto: Google Maps

Tyresös populäraste äldreboende Trollängen får inte fortsätta sin verksamhet

Äldre- och omsorgsnämnden beslutade den 20 januari att ta över Trollängens verksamheten i egen regi från augusti 2021. Tyresö kommun äger lokalerna men Förenade Care AB driver äldreboendet sedan 2014. Äldreboendet är kommunens enskilt populäraste med 93% nöjda brukare, enligt senaste brukarenkäten.

Foto: sl.se

SL gör det möjligt att blippa betalkortet för enkelbiljetter

Den 2 februari lanseras ett nytt sätt att betala resor i SL-trafiken. Genom att blippa ditt betalkortet i spärren eller på bussen köper du en biljett som är giltig i 75 minuter i hela SL-trafiken.

Foto: istock (köpt bild)

Tyresöborna mindre trygga enligt SCB mätning

Antalet medborgare som känner sig otrygga att vistas utomhus på kvällar och nätter samt oroar sig för hot, rån och misshandel har ökat i Tyresö.

Foto: Arkivbild/Michael Folmer

Tyresö samtliga högstadieskolor stänger för distansundervisning

Imorgon tisdag går samtliga högstadieelever i Tyresö skolor över till distansundervisning, efter rekommendation från Smittskydd Stockholms.

Foto: Kollage

Tyresö i topp i antalet nya covid-19 fall i hela Region Stockholm

Vi i Tyresö har tidigare rapporterat att antalet covid-19 fall ökar kraftigt i Tyresö men sedan förra veckan (v. 49) ligger Tyresö kommun i topp i antalet nya smittade per 10 000 invånare i hela Region Stockholm.

Foto: Polisen i Tyresö Facebook

Polisen varnar för piratkopierad sprit som går att köpa via socialmedier

Polisen i Tyresö varnar via sin facebooksida for vodkaflaskor som säljs i sociala medier under namnet ”Smirnoff vodka”. Spriten håller låg kvalitet och/eller kan vara farlig att dricka. Flaskorna säljs ofta via snapchat- eller instagramkonton och är mycket lätta att få tag på och hamnar ofta i ungdomars händer när det är dags för fest.

Högstadiet på Kumla skola stänger på grund av Covid-19

Årskurserna 7-9 i Kumla skola i Trollbäcken stänger ner och kommer under 10 dagar fjärrundervisa elever efter att flera fall av Covid-19 smitta upptäckts bland skolan elever och personal.

Foto: Mikael Onegård

Tyresö störtdyker i Lärarförbundets ranking bästa skolkommun 2020

Årets ranking Sveriges bästa skolkommun som nyligen presenterades av Lärarförbundet blev en kalldusch för Tyresö kommun som placerar sig först på plats 253 av 290. Placeringen är Tyresö sämsta sedan Lärarförbundet började genomföra sin årliga rankning av skolkommuner 2002.

Foto: Trafikverket

Lägre hastighetsgräns på Gudöbroleden skapar röra för trafikanter

Länsväg 260, också känd som Gudöbroleden, kommer att få sänkt hastighetsgräns på sträckan genom Trollbäcken. Istället för att som idag ha 70 km/h i huvudsak kommer hela vägen att få 50 km/h som ny hastighetsgräns. Detta efter ett beslut från Tyresö Kommun.

Foto: Shutterstock

Polisen varnar för bedragare

I flera av Tyresö grannkommuner har äldre personer blivit lurade att lämna ut sina kontouppgifter, bankkort m.m.

Foto: Jonn Leffmann

Mata inte vilda djur

Tyresö kommun uppmanar via sin facebooksida Tyresöbor att inte mata rävar och andra vild djur.

Hundattack i Skrubba – polis sköt ihjäl hunden

Polis tvingades under torsdagskvällen att skjuta ihjäl en hund efter att den gått till attack mot sina ägare och orsakat allvarliga bitskador.

Foto: Montage

Freij (M) lyfter hundförgiftningen till politisk nivå

Sabotage med förgiftad mat i parker och längs med populära promenadstråk har lett till att flera hundar blivit sjuka, skadats eller till och med dött. Under förra veckan tog moderatpolitikern Peter Freij upp frågan i kommunledningsutskottet. – Jag är själv hundägare och kände att jag var tvungen att göra någonting.

Foto: Tyresö kommun

Kommunen dementerar socialdemokratisk ryktesspridning om Sofiebergsskolan

Socialdemokraterna hävdar att Sofiebergsskolan kommer att läggas ner. Men det stämmer inte. – Det finns i dagsläget inga planer på att lägga ner Sofiebergsskolan, säger barn- och utbildningsförvaltningens chef, Monika Larsson.

Här kan du svalka dig i sommar - lista med alla badplatser i Tyresö

Sommaren är här och så även värmen. Vad känns då bättre än ett svalkande dopp? Vi i Tyresö har listat Tyresös alla badplatser.