”Zlatan kommer ju inte ens nära” - så stor är David Hedelin i USA

Ibland händer det att Vi i Tyresö får ta emot fantastiska betraktelser som vi bara inte kan motstå att publicera och berätta om. I dag kom en sådan om den amerikanske fotbollsspelaren David Hedelin med förflutet i Tyresö Royal Crowns.

Tyresös tidigare linjespelare David Hedelin gör succé på andra sidan av Atlanten. Just nu spelar han i college-serien för anrika universitetet Purdue men många talar redan om att han kan vara på väg till NFL. Här hemma har talangen Hedelin dock fått väldigt lite uppmärksamhet i media och det var därför med stor glädje som jag i morse läste ett mejl från en svensk som varit i USA och imponerats över hans bedrifter på planen – utan att ens ha några förgreningar till sporten. Mejlet kom dock inte från vem som helst, avsändare var Göran Espelund, vd på fondjätten Lannebo Fonder. Överraskande och kul.

”Hej Robert,

Ska inte bli långrandig men förra helgen var jag i Lincoln, Nebraska och gick på am fotboll som jag inte kan så mycket om. Vi var där och första chocken var att vi var 91 000 på matchen. Den andra chocken var att David Hedelin som låter väldigt svenskt var med. Var tvungen att kolla och du verkar ju vara en av få som vet. Vilken svensk idrottsman spelade inför en större publik förra helgen tänkte jag på flyget hem. Zlatan kommer ju inte ens nära! Vi hade nog dom sämsta biljetterna och satt uppe i himmelen som kostade 75 USD styck. Häftigt men konstigt att han är helt okänd i Sverige. Han spelade mot en kille som heter Gregory ?? som mina am vänner sa ska gå till NFL direkt som junior. Han lyckades inte brotta ner vår svenske vän ngn gång under matchen.

Med vänlig hälsning, Göran”


Här kan du läsa en artikel om David Hedelin i Vi i Tyresö från augusti månad. Och här finns även ett par år gammalt Youtube-klipp med några av Hedelins bästa tacklingar.

Publicerat:
Robert Skölin

Robert Skölin

Redaktör

Kommentarer förhandsmodereras inte utan det är du själv som juridiskt ansvarar för vad du skriver på sidan. Läs gärna våra debattregler

REDAKTIONEN

Vi i Tyresö utges av Moderaterna i Tyresö sedan 1960-talet. Sedan 2012 finns dock tidningen endast på internet. Bilderna på redaktionens medlemmar är tagna av Jonna Thomasson.


¨